Nästa artikel

Nellie lindgren, 19, har tidigare framför allt bloggat om modellandet, träningen och kärleken. Men efter att hon blivit diagnostiserad med bipolär har bloggen fått ett annat fokus – och reaktionerna har varit positiva.

Första gången som Nellie Lindgren upplevde perioder av nedstämdhet gick hon i femteklass och i oktober förra året fick hon diagnosen bipolär, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag trodde det skulle kännas som en dom att få en diagnos. Men med facit i hand så har det bara blivit bättre för mig sedan dess. Nu vet jag hur jag ska hantera mina upp- och nedgångar, säger hon till tidningen.

När hon tog steget och berättade om diagnosen på bloggen möttes hon inledningsvis av förvåning. Bland annat fick hon kommentarer som ”gud, det kunde jag aldrig tro” eller ”du verkar ju alltid så glad”. Däremot har reaktionerna enbart varit positiva och läsarna uppskattar att hon pratar om sin diagnos.

– Jag har mått bra av att prata om det. Jag tycker det är så himla viktigt att folk får bättre kunskap när det kommer till psykisk ohälsa. Många vet inte ens vad bipolär sjukdom är trots att den är så vanlig. Det är ju okunskap som gör att folk inte kan känna förståelse för någon som mår dåligt, säger hon till GP.

Läs mer om Nellie: http://nouw.com/nellielindgren

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons