Nästa artikel

  • "Det är fantastiskt att se hur tillvaron förändras när man är öppen med sin diagnos. Det tar mycket mindre energi nu än när jag hemlighöll ticsen", säger Linus Löfstedt som bor tillsammans med sin familj i Vetlanda.

Premium Som ung gjorde han allt för att dölja sin diagnos och inte bli påkommen. Nu har 34-årige Linus Löfstedt startat ett Instagramkonto för att öka kunskapen om och förståelsen för Tourettes syndrom. Special Nest har intervjuat honom om skamkänslor, mötet som förändrade hans liv och den kommande operationen.

För 15 år sedan fanns det inte i Linus Löfstedts föreställningsvärld att en annan människa skulle vilja leva med honom. Han växte upp i Bäckaby utanför Vetlanda och hade som liten flera ”lustigheter” för sig – som han själv säger att det hette på den tiden. Lustigheterna var i själva verket vokala och motoriska tics. Han kunde till exempel svänga och skaka på huvudet, eller ge ifrån sig korta läten. Som åttaåring diagnostiserades han med Tourettes syndrom. Det blev bö

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons