Nästa artikel

Nätverket Elevens rätt har för andra året delat ut pris för "Skolkurage". Årets pristagare är Wern Palmius, rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM. "Det här känns väldigt roligt och omtumlande", säger han till Special Nest.

Elevens rätt, som jobbar nationellt för elevers rätt till en bra skolgång och för att skolor ska få rätt förutsättningar, delar ut priset som en hyllning till personer som vågar ställa upp för elevens rättigheter – också när det är kontroversiellt.

Wern Palmius får priset för att ha visat mod att ta ställning för de mest utsatta elevernas rättigheter i skolan, och för sin förmåga att vägleda föräldrar och skolpersonal i att göra detsamma.

Vidare lyder motiveringen: "Du står på elevernas sida och handleder rakryggat de vuxna att kunna möta elevernas behov, också när det är kontroversiellt. Med din stora kreativitet, kompetens och kurage bidrar du till att göra skolan tillgänglig för alla barn med speciella egenskaper."

– Det här uppmuntrar mig att fortsätta med det jag gör. Man måste följa elevernas behov och inte ha för kantiga idéer om hur det bör, eller inte bör, vara. Om eleven ska lyckas i skolan krävs det att skolan kan anpassas till eleven, säger Wern Palmius.

Sedan han fick priset har mängder av gratulationer trillat in via sociala medier.

– På jobbet har de också varit glada och uppmärksammat det här. Det har varit ett otroligt fint gensvar.

Kategorier: 
Skola
Annons