Nästa artikel

Isabella "Blondinbella" Löwengrip berättar i podcasten Revärvet om de positiva aspekterna av att ha adhd.

– Det är svårt att ha adhd och så ska man skämmas för det samtidigt. Då blir det som att man… när man försöker dölja nånting för en själv och andra så blir det väldigt stort inom sig själv.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip berättar i podcasten Revärvet om sin adhd och hur hon under åren lärt sig strategier som fungerar för henne. Hon säger att livet blev mycket lättare när hon släppte kraven på sig själv och accepterade hur hon funkar.

– Idag när jag får adhd-rus, när det kliar i kroppen och jag får väldigt mycket energi så går jag upp och ställer mig även om jag har ett möte med en viktig kund, eller är jag hemma och kollar på film så går jag ändå ut och springer. Jag har blivit tryggare i mig själv, att inte behöva vara så… passa in. Jag säger i stället till att jag behöver gå omkring lite medan jag pratar.

I podcasten berättar hon också om hur hennes man, Odd, ibland tycker att han lever med Saga i Bron [tv-serien]

– Han tycker att jag kan vara hård och känslokall. Jag kan säga ”jag tappade intresset, jag går nu” och jag förstår att det kan låta otrevligt, men jag gör det inte för att vara jävlig, utan jag är såhär, jag har svårt att låtsas hålla intresset vid liv när det inte finns något intresse. Då är det bättre att jag gör något annat istället.

Det finns aspekter av adhd som Isabella Löwengrip tycker mycket om. Hon har två små barn, som föddes tätt, 2013 och 2015 men ändå är hon inte särskilt trött.

– Om det är något man får höra från småbarnsföräldrar så är det ju att man är trött, och det är ju slitsamt med vakennätter, de flesta vill nog bara lägga sig i sängen… men jag är up and running tills jag tvingar mig själv att gå och lägga mig. Jag är med barnen till de somnar, sedan jobbar jag två timmar och sedan fixar jag tvätten och sedan är klockan halv 10 och då går jag ut och springer… Att få känna att man är energi är jättehärligt.

Men hon säger också att det är viktigt att lyssna in sig själv och ta kontroll över energin.

– Det blir ett problem om jag inte lyssnar in mig själv och går och lägger mig. För kroppen orkar inte för länge. Jag har varit utbränd förut. Så jag måste vara hård mot mig själv och tvingar mig själv att bromsa. Och då är det härligt att ha energi.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons