Nästa artikel

  • Genrebild. Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i texten.

  • Psykologen Maria Bühler berättar om hur vardagen kan påverkas när någon eller några i en familj har en funktionsnedsättning. Se faktarutan längre ner.

Premium Inte långt efter den traumatiska förlossningen konstateras det att Mariannes son har Prader-Willis syndrom. Senare tillkommer diagnoser som ocd, autism och adhd. För Marianne blev livet till en kamp för att förstå och hjälpa sitt barn, samarbeta med hans far och få stöd från samhället. För Special Nest berättar hon även om kampen med sig själv och med de motstridiga känslorna över att ha förlorat drömmen om ett friskt barn och det lyckliga familjelivet.

Allt börjar med en föraning om att något inte stämmer med barnet som Marianne bär på. Sparkarna i magen är så svaga. Förlossningen som följer blir traumatisk men de första timmarna med den nyfödde sonen fantastiska. ”Han är pigg och kontakten mellan oss är magisk”, berättar Marianne som egentligen heter något annat. Sedan plötsligt händer det ofattbara. Det är som att all energi rinner ur spädbarnet. Han saknar sugreflex, måste sondmatas och har ingen kraft i kroppen. En

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons