Nästa artikel

Tony Svensson från Linköping gör "en Måns Möller", och ska i juli cykla från Linköping till Paris för att uppmärksamma adhd och samla in pengar till forskning.

För ett år sedan fick Tony Svensson från Linköping diagnosen adhd.

I juli ska han ta sig till Paris från Linköping på en cykel. Syftet är att uppmärksamma adhd och samla in pengar till sitt konto hos Hjärnfonden – pengarna kommer att riktas mot adhd och forskning om det. Det skriver Aftonbladet.

Syftet är att allmänheten ska få upp ögonen för att personer med adhd, är precis som alla andra. Han upplever att förståelsen generellt är väldigt dålig och säger sig själv ha haft fördomar om adhd innan han blev diagnostiserad.

Under cykelresan kommer folk att kunna buda på saker som Tony Svensson aktionerar ut på sin Facebooksida ”Damptrampet” till Paris. Han kommer bland annat träffa idrottspersonligheter som ska få signera något som har med deras idrott att göra. Han har också luncher på sidan, som restauranger i Linköping bidragit med och som man kan buda på.

Cykelturen är planerad in i minsta detalj, och trots att Tony Svensson inte är någon van cyklist är han övertygad om att han kommer vara i mål på den tionde dagen.

Annons