Nästa artikel

  • ”Det viktiga är att ha en bra inställning. Jag måste själv tro på att jag kommer klara det, annars skulle det aldrig gå", säger Jimmy Johansson om sin löpsträcka på 45 mil.

  • Jimmy Johansson är en äventyrare. Här är från när han cyklade 100 mil, också då för att samla in pengar för att minska mobbning.

Premium Under uppväxten utsattes Jimmy Johansson för trakasserier och misshandel i skolan. Nu kombinerar han idrottsäventyr med välgörenhet för att hjälpa andra. I maj ska han springa 45 mil för att samla in pengar till organisationer som motverkar mobbning. ”Jag hoppas att fler som mår dåligt kan få hjälp”, säger han till Special Nest.

Vägen sträckte ut sig framför Jimmy Johansson. I öronen spelade en Spotifylista som skulle räcka i många timmar. Då och då kikade han på sin gps-navigator så han inte sprang fel. Ibland stannade han upp och njöt av landskapet för att sedan springa vidare. Han undvek att titta på klockan, visste att han var tvungen fokusera på nuet. Den gången, 2017, sprang han totalt 20 mil mellan Dalarna och Stockholm för att samla in pengar till forskningen om ALS, som står för amyotrofisk

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons