Nästa artikel

  • "Barnen har svårt att sortera alla intryck i sociala sammanhang. I naturen blir samspelet enklare. Man behöver inte prata ansikte mot ansikte utan kan vara bredvid varandra", säger psykologen Kristina Byström.

  • "Vi tränar på olika saker som är bra att kunna i naturen, som att laga mat över öppen eld eller stormkök och hur man använder kompass för att hålla kartan i rätt riktning i skogen" säger Björn Johansson på Nordens Ark.

Premium Naturens hälsoeffekter lyfts fram i allt fler studier. På Nordens Ark i Bohuslän får personal som arbetar med barn med funktionsnedsättningar inspiration att vistas i naturen med brukarna. På uppföljningskursen följer brukaren med.

Djurparken Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för hotade arters överlevnad. De har också en omfattande utbildningsverksamhet. Djurparken är belägen på Åby säteri i Hunnebostrand, mellan Uddevalla och Kungshamn i Bohuslän. Området på 400 hektar omfattar en lantgård med gamla lantraser, en ekopark som strävar efter biologisk mångfald och en vildpark med ett 80-tal arter som klarar sig i nordiskt klimat. I ett treårigt projekt erbjuder Nordens Ark Djur & Natur-kurser

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons