Nästa artikel

  • "Vi upplevde att vi inte hade någonstans att gå. Det var så idén om ett lekrum för barn med npf föddes", säger Mattias Ryberg, projektledare för Funkis i Linköping.

Premium Det är inte ovanligt att föräldrar till barn med npf upplever att det är svårt att hitta aktiviteter utanför hemmet. KFUM Linköping ska därför dra igång Funkis – ett lekrum och en mötesplats för barn med npf och deras anhöriga. "Vi vill ge andra npf-familjer en bättre start än vad vi själva fick", berättar projektledaren Mattias Ryberg för Special Nest.

Funkis öppnar dörrarna i april och förberedelserna är redan i full gång. Lokalen på 180 kvadratmeter kommer vara helt handikappanpassade och innehålla lekrum men också tysta rum där barnen kan dra sig undan om de behöver. Lekrummet kommer vara öppet under eftermiddagar, helger och lov och kunna ta emot sex barn åt gången. – Vi har tagit inspiration från vanliga lekland men kommer att använda jordnära färger, särskild belysning och bygga för att skapa en bra ljudnivå. Det

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Aktiviteter
Annons