Nästa artikel

Utbildningsradion, UR, lanserar den nya podcasten ”NPF-podden”. I podden kommer två av landets främsta experter på området, psykologen Bo Hejlskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo, svara på frågor om hur man bäst kan hjälpa barn med särskilda behov.

Podcasten vänder sig till alla som är intresserade av olika typer av frågor som rör barn med neuropsykiatriska diagnoser. Bo Hejlskov Elvén och Ulrika Aspeflo svarar på lyssnarnas frågor och ger handledning i hur man kan gå till väga för att hjälpa barn med särskilda behov – med utgångpunkt i den situation som den som ringer in till programmet beskriver.

I skrivande stund finns det två avsnitt av podden. Det första har titeln ”Starka känsloutbrott” och där svarar experterna en förskollärare och en orolig mamma på hur de kan hjälpa en 7-årig pojke med starka känsloutbrott. I det andra avsnittet, ”Lillasyster härmar storasysterns adhd”, pratar de med en mamma till en nioårig flicka med diagnosen adhd. Mamman undrar hur hon ska göra för att den yngsta dottern inte ska härma sin storasysters beteende.  

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons