Nästa artikel

  • Hugo har fått en forskningsfond om autism uppkallad efter sig. "När ens barn har diagnosen vill man ha reda på så mycket som möjligt. Men det går inte att veta varför vissa barn får autism och andra inte. För att själv kunna acceptera situationen är det lättare ju mer man vet, så att man slipper leva i ovisshet", säger mamman Stephanie.

Premium När Stephanie och Gustav Bobeck Arnhög gifte sig uppmanade de sina bröllopsgäster att strunta i presenterna och i stället skänka pengar till forskning om autism. Totalt blev det 300 000 kronor, som sedan användes för att starta “Hugos forskningsfond”.

Att använda bröllopet till att starta en forskningsfond var Gustav Bobeck Arnhögs idé. När han och Stephanie Bobeck Arnhög skulle gifta sig var paret på det klara med att de inte ville ha några traditionella bröllopsgåvor. I stället skulle de be gästerna skänka pengar till välgörande ändamål. Men till vad? – Vi kände direkt att vi ville göra något för någon annan. Det finns väldigt många välgörenhetsorganisationer som hjälper. Men så tänkte vi att vi borde titta p

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons