Nästa artikel

  • Det amerikanska företaget Akili Interactive står bakom EndeavorRx. ett receptbelagt spel för att stärka uppmärksamheten hos barn med adhd.

  • Torkel Klingberg är professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet. Han är en av grundarna av arbetsminnestränaren Cogmed.

Premium Ett receptbelagt spel som ska förbättra uppmärksamheten hos barn med adhd. Det är nu verklighet, och hittills det första och enda som har fått tummen upp av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Knäckfrågan är dock spelets påverkan bortanför skärmen. "Den fråga som återstår är hur stor effekt detta har på symtom i dagliga livet", säger Torkel Klingberg, professor i neurovetenskap vid Karolinska institutet, till Special Nest.

Spelaren styr en utomjording längs en bana genom att vicka på mobilen eller plattan. Samtidigt ska spelaren reagera på måltavlor genom att röra skärmen. Spelet håller koll på spelarens beteende och anpassar sig – det blir alltså en skräddarsydd utmaning för uppmärksamheten och simultankapaciteten. Spelet heter EndeavorRx och är skapat av det amerikanska företaget Akili Interactive. Vd:n Eddie Martucci hävdar enligt ett pressmeddelande att bolaget har lyckats utveckla ett spel so

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Metoder
Annons