Nästa artikel

Man ska inte underskatta placeboeffekten. Ett piller är aldrig bara ett piller. Det menar Bryan King, chef för Children's Autism Center i Washington.

”I sökandet efter nya och bättre behandlingar för personer med autism, kan sammanhang betyda skillnaden mellan framgång och misslyckande. I kliniska prövningar, försöker vi övervinna sammanhang med ett placebopiller. Det är mer komplext än att vi kan dölja den behandlingen och vi bör fundera över de effekter det kan ha. Ett piller är aldrig bara ett piller.” Det skriver Bryan King, vice ordförande i psykiatri och beteendevetenskap vid University of Washington samt chef för Children's Autism Center på spectrumnews.org.

Han menar att man inte ska underskatta placeboeffekten. Och att det är av yttersta vikt att fortsätta arbetet för att sålla ut placeboeffekten från kliniska prövningar när det handlar om autismforskning.

”En rad olika behandlingar kan komma att behövas för att effektivt maximera och matcha olika personers behandling av autism, och det är viktigt att veta vilken behandling som ger vilken effekt oavsett om det är placebo eller inte.” skriver han.

Annons