Nästa artikel

Många personer inom npf-området tänker i bilder och inte i ord. För att spara energi och undvika onödiga missförstånd och konflikter behöver man arbeta strukturerat för att visualisera dagen och dess innehåll. Men hur gör man detta? Special Nest har skrivit flera artiklar om visualisering. Här tipsar vi om ett par.

Några av artiklarna är Premium-artiklar, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Fyra artiklar om visualisering:

”Lärare måste bli mer visuella, åt alla håll”: Specialpedagogen Kenth Hedevåg berättar om vikten av visuell information.

"Bildstöd gör känslor tydliga": En artikel om hur man kan lära sig att uttrycka känslor och tankar genom bilder.

"Pennan tecknar ordning i kaoset": Detta är ett reportage om sociala berättelser och seriesamtal – två metoder som hjälper människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att hantera sin omvärld.

"En film på ett par minuter kan få stor effekt": Beteendeanalytikern Klara Schelvander Wenneborg berättar om så kallad videomodellering, en metod som kan lära ut nya färdigheter till barn med autism.

Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons