Nästa artikel

Gänget från "Sesame Street" välkomnar en ny kompis till trakten – Julia, en tjej med rött hår, gröna ögon och autism.

Julia är den senaste skapelsen från Sesame Workshop. I onsdags, den 21 oktober, lanserades ”Sesame street och Autism” på nätet. Julia är en del av i initiativet för att få fler att förstå hur barn med autism interagerar och upplever världen.

I låten the Amazing song sjunger karaktärerna: ”För en del av oss är det svårt att nå ut på samma sätt som andra. Men när du tar en närmare titt ser du att det fantastiska lyser igenom. Vi har våra egna sätt att se på världen och visa att vi bryr oss. Men vi vet att vi kan vara vänner för det är så mycket vi har gemensamt. Vi är alla fantastiska på vårt eget sätt”.

– Ett av 68 barn har autism. Vårt mål är att föra fram vad alla barn har gemensamt, inte meningsskiljaktigheter. Barn med autism behöver också vänner och få vara en del av en grupp, säger Dr Jeanette Betancourt, Senior Vice President för samhälle- och familjavdelningen på Sesame Workshop till tidningen People.

– Sesame workshop har möjligheten att spela en betydelsefull roll för att öka människors kunskap om autism. Det här projektet är en förlängning av tron vi har alltid verkat för: ’Vi är alla lika men ändå olika'. Jag brinner för detta initiativ, och jag är så stolt över att vårt samarbete med autismvärlden har lett fram till detta, säger Sherrie Westin, vice VD för global påverkan och filantropi på Sesame Workshop.
 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons