Nästa artikel

  • Linda Almgren på Kommunförbundet Skåne är huvudprojektledare för Hela vägen och var den som inledde workshopen i december på kommunhuset i Lund.

  • Malin Henningsson i Vellinge kommun, Carina Berg Johansson i Bromölla och Anne Blomquist i Klippan jobbar med projektet Hela vägen för ungdomar med npf.

  • Camilla Lindhe är personalchef i Höörs kommun och öppen för att se styrkorna hos ungdomar med npf när kommunerna behöver hitta fler medarbetare.

Premium Ett EU-finansierat projekt i södra Sverige ska hjälpa unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsvariationer att komma ut i arbete eller praktik. Fokus är att stötta de unga och att få arbetsgivarna att se styrkor istället för svårigheter.

I höstas startade projektet Hela vägen i de tre utvalda kommunerna Bromölla, Klippan och Vellinge. Målet är att nå minst 180 unga med neuropsykiatriska diagnoser som adhd, autism, dyslexi, dyskalkyli, och att matcha dem mot tänkbara arbetsgivare. – Projektansökan var unik när vi skrev att vi måste jobba både med ungdomarna och arbetsgivarna, för om de som tar emot de unga inte har kunskap, så kommer det aldrig att hålla på arbetsplatsen, säger Linda Almgren, regional projektled

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Lagstöd
Annons