Nästa artikel

  • "När folk uttalar sig svepande och okunnigt om psykisk ohälsa så uppfattar många som har psykiska sjukdomar eller npf att det är bagatelliserande och lite nedlåtande, säger Christian Dahlström som i sin podcast Sinnessjukt har intervjuat forskare som ifrågasätter uppgifter i fackboken Kimchi och Kombucha.

  • "Det är en populärvetenskaplig bok, det tror jag att kritikerna har missförstått. Jag har, precis som vilken journalist som helst, absolut all rätt att skriva en text, och jag har gjort allt jag kan för att kvalitetssäkra den", säger Soki Choi till Special Nest angående kritiken mot hennes bok.

Premium Boken "Kimchi och Kombucha” vilseleder med påståenden om kost och psykisk hälsa. Det menar flera ledande forskare som författaren Christian Dahlström har intervjuat i sin podcast Sinnessjukt. "Det är vilseledande, oansvarigt och potentiellt farligt att skriva och ge ut sådana här böcker", säger Christian Rück, en av forskarna som intervjuas i podden. Special Nest ringde upp Soki Choi, författare till boken, för att be henne bemöta kritiken.

Kimchi och Kombucha: den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna är skriven av Soki Choi och gavs ut på förlaget Bonnier Fakta i augusti förra året. Boken blev den trettonde mest sålda fackboken under 2018, enligt rapporten Bokförsäljningsstatistiken. De två maträtterna i boktiteln är kimchi, koreansk syrad kål, och kombucha, ett slags fermenterat te med ursprung i östra asien. Gemensamt för dem är att båda innehåller bakterier, och enligt författaren til

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Forskning
Annons