Nästa artikel

  • "Den sociala gemenskapen skapar ringar på vattnet för många. Man får någon slags ork, styrka och mod att faktiskt sticka iväg på den där konserten eller klubben, gå med i en förening, inse 'jag duger som jag är, jag har något att tillföra och är också värd att vara med i sammanhanget'", säger Pär Lönnborg.

  • "Vi tror inte på att stressa och pressa fram saker. Här finns mycket att välja på, det måste få ta tid, men det gör att man kan hitta en trygghet i sig själv och kan växa. Den tryggheten tar man med sig i andra sammanhang utanför Cedergruppen", säger Pär Lönnborg.

  • Pär Lönnborg är biträdande verksamhetschef på Cedergruppen, där han började som samordnare 2011. Han är statsvetare i grunden men har jobbat länge med daglig verksamhet med kulturinriktning för personer med npf och intellektuell funktionsnedsättning.

Premium Cedergruppen är en av Stockholm stads största dagliga verksamheter för personer med autismspektrumdiagnos. Kärnan i deras filosofi består av ett otvunget socialt utbyte som i sin tur stärker deltagarnas självförtroende i det övriga livet. Special Nest har intervjuat Pär Lönnborg, biträdande verksamhetschef på Cedergruppen.

Det allra senaste tillskottet i Cedergruppens dagliga verksamhet är en nyöppnad ateljé i Liljeholmen. Här är ett smakprov på kreativiteten som frodas längs arbetsbänkarna: en ringbrynja, slöjdskisser på kryddlådor, färgsprakande målningar och nyckelringar av spillmaterial. Cedergruppen är en daglig verksamhet i Stockholmsområdet som består av fyra enheter, Special Nest har tidigare skrivit om gruppboendet Cedervillan. Totalt finns 15 anställda och hundra deltagare, där de flest

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons