Nästa artikel

  • I början sitter de flesta ensamma i ett rum framför en dator, men nästa steg kan vara att sätta sig i något av LAN-rummen och spela med andra.

  • När Sabina Sjölanders son fastnade i problematisk skolfrånvaro letade hon efter lösningar och kom i kontakt med Fredrik Persson. Tillsammans leder de Interse.

  • På Interse finns flera aktiviteter att välja på, bland annat kan deltagarna arbeta med reparationer i verksamhetens data- och mobilverkstad

  • I de större rummen finns biljardbord, pingisbord och många datorer sammankopplade i lokala nätverk för LAN.

  • På Interse handlar dagarna om spel, även brädspel.

Premium Unga med autism riskerar att fastna isolerade hemma när de inte får rätt stöd i skolan eller kommer ut i arbetslivet. Detta har Sabina Sjölander sett på nära håll. Därför startade hon och några kollegor den dagliga verksamheten Interse med inriktning på gaming och E-sport för unga vuxna med autismspektrumdiagnos i Stockholm. "Vi vill fungera som en sluss ut i livet för de unga", säger hon till Special Nest.

– Vi arbetar med unga som har upplevt många misslyckanden i livet och om de överhuvudtaget ska komma hit måste de få göra något de är bra på. Så vi erbjuder datorspel för att locka dem från isoleringen hemma, till gemenskapen på Interse, säger Sabina Sjölander. Interse är en daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS. Den ligger i Johanneshov i Stockholm och målgruppen är unga vuxna som har autism och som lever isolerade i hemmet. Huv

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Aktiviteter
Annons