Nästa artikel

  • "Det är nästan så de plockar en liten del av sitt hjärta och lägger det i publikens knä medan de berättar om sig själva. Som publik kan man inte värja sig mot ärligheten", säger Sanna Holmgren Jonsson, konstnärlig ledare för musikteatern Freja.

  • Pauline ”Polly” Wågström har alltid älskat teater och har huvudrollen i årets julföreställning.

  • En stor del av ensemblen i Freja Musikteater i Jönköping har varit med sedan starten för 15 år sedan, och var tonåringar vid teatergruppens början.

Premium Konsten är lika viktig som terapin inom Freja Musikteater. Gemenskapen och det stärkta självförtroendet har varit rena livräddaren för flera av skådespelarna, vars gemensamma nämnare är autism. Nu pågår repetitionerna inför årets julshow.

Klockan har slagit fem och platsen är Kulturhuset Spira, en glasprisma intill Vätterns sydligaste punkt. Den som kan svensk geografi väl har listat ut att orten ifråga är Jönköping. Här har fjorton amatörskådespelare mellan åldrarna 24 till 40 år samlats för kvällens teaterrepetition. Men först, fika och snacka ikapp sedan senast. Åren på scenen har gjort skådespelarna till ett tajt sammansvetsat gäng, där autismdiagnoser är den gemensamma nämnaren som förde dem samman. Mu

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons