Nästa artikel

  • Häng med oss ut-projektet startades ursprungligen i Skåne för att underlätta återhämtningen för personer med psykisk ohälsa.

  • Häng med oss ut-projektet i Jönköping påbörjades i september, avslutas i maj nästa år och innefattar tretton träffar med olika friluftsaktiviteter.

  • Jenny Hiller är ledare i Friluftsfrämjandet, hälsosamordnare inom Jönköpings kommuns funktionshinderomsorg samt initiativtagare till Häng med oss ut i Jönköping.

Premium I Jönköping används nu en friluftsmetod för att med naturens hjälp underlätta återhämtningen från psykisk ohälsa för vuxna med till exempel adhd och autism. I Häng med oss ut-projektet får deltagarna testa olika naturaktiviteter, lära sig klassiska friluftstekniker och – inte minst – knyta nya kontakter. Special Nest ringde upp projektledaren Jenny Hiller som hoppas att gruppen ska bli ett permanent inslag inom kommunen.

Vid lunchtid en torsdag i september träffas en grupp vuxna i skogen vid Bondbergets naturreservat strax utanför Jönköping. Den gemensamma nämnaren är att samtliga har någon neuropsykiatrisk eller annan psykisk funktionsnedsättning ­– och att de gillar friluftsliv. På schemat för dagen står bland annat svampplockning och genomgång av friluftstekniker såsom att göra upp eld med tändstål. Detta är en av totalt tretton träffar som kommer att anordnas inom ramarna för Häng med

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Annons