Nästa artikel

  • "Jag har försökt skriva om npf och psykisk ohälsa på ett avdramatiserat sätt, och tipsa om viktiga saker som kan verka självklara men som inte alltid är det", säger Tove Lundin som är aktuell med Handbok för psykon.

Premium Efter att journalisten och föreläsaren Tove Lundin diagnostiserades med adhd begav hon sig ut på nätet för att leta information om diagnosen – och fann inte särskilt mycket. Därför bestämde hon sig för att skriva "Handbok för psykon", där hon kommer med personliga tips och praktisk information till anhöriga, drabbade och yrkesverksamma.

Tove Lundin, 37, lärde sig att skriva och läsa som fyraåring, och hade därför inledningsvis ett försprång i grundskolan. På mellanstadiet började dock koncentrations- och inlärningssvårigheter ge sig till känna, och hon fick då besvär med exempelvis matematiken. – Jag var bäst i klassen i svenska och kunde låna hem mängder av böcker från biblioteket för att läsa. På det sättet märktes det inte att jag hamnade längre och längre bak i andra ämnen. Jag gled med vid sid

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons