Nästa artikel

  • Kanske tror du att du garderar dig genom katastroftankarna, men ingen kan förutspå framtiden och orons pris är att du ständigt mår dåligt, är rädd och nedstämd.

  • Tove Wahlund är legitimerad psykolog och jobbar vid BUP i Stockholm. Hon är också doktorand vid Karolinska Institutet där hon forskar om oro.

Premium Oro är mänskligt och normalt, men ibland tar katastroftankarna över och orsakar ständig ångest. Här ger psykologen Tove Wahlund tips för kortsiktig lindring och långsiktiga lösningar, oavsett om du är drabbad eller anhörig.

Tänk dig framtiden. Kanske känner du ett hugg av oro i magen? Tänk om du får tunghäfta under morgondagens möte, eller tänk om familjen hamnar i en bilkrasch nästa helg? Tänk om det där magknipet är cancer. Tänk om klimatkrisen blir mänsklighetens undergång. Ja, tänk om. – Oro ingår i att vara människa eftersom vi kan tänka in i framtiden, vi kan föreställa oss både bra saker och allt som kan tänkas gå fel. Det är helt normalt att oroa sig. Tove Wahlund är legitimerad p

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons