Nästa artikel

  • "Jag kan vara djupt fokuserad under långa perioder utan att bli trött, vilket är en stor tillgång i musiken", säger Elisabeth Wiklander i en intervju med Special Nest.

Premium Elisabeth Wiklander, 37, har gjort utlandskarriär som cellist och är idag anställd inom välkända Londons filharmoniska orkester. Men bakom den musikaliska framgången finns en annan historia – den om Aspergers syndrom. För Special Nest berättar hon om kontinuerliga missförstånd i sociala relationer och den viktiga vändpunkten i hennes liv.

Redan under det antika Grekland och det forntida Egypten vände människorna blicken mot himlavalvet, registrerade stjärnornas positioner och komponerade med utgångspunkt i dessa observationer tidiga  teorier om universums uppbyggnad. Numera används modern teknik, som exempelvis det astronomiska teleskopet Hubble vilket kretsar i en omloppsbana runt jorden, för att öka människornas kunskap om fenomen i rymden. Elisabeth Wiklander, som till vardags är cellist i Londons filharmoniska orkes

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons