Nästa artikel

  • Bengt-Erik Wingren går ofta på föredrag och möten genom de olika intresseföreningarna som han är engagerad i. ”Mycket har ställts in i och med smittorisken med coronan så nu försöker jag sortera här hemma. Jag tycker om att samla på prylar, det har blivit en del genom åren", säger han.

Premium Bengt-Erik Wingren, 75, kände sig udda och annorlunda redan som barn. Ändå skulle det dröja 51 år innan han slutligen fick diagnosen Aspergers syndrom. ”Det var skönt att få en diagnos och på något sätt få en förklaring till varför jag är som jag är”, säger han, som också har kallats för "Sputnik", i en personlig intervju med Special Nest.

Bengt-Erik Wingren är numera pensionär men det gör honom definitivt inte sysslolös. Han är bland annat aktiv i Naturskyddsföreningen, går på frimärksföreläsningar och fotograferar. Flera av intressena har varierat, men engagemanget för rymden har följt honom genom hela livet. – Astronomi var mitt första specialintresse och det ledde till att jag fick smeknamnet ”Sputnik” av klasskamraterna, säger Bengt-Erik Wingren och skrattar till av minnet. Han växte upp med sin ensamst

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons