Nästa artikel

I podcasten Revärvet berättar komikern Soran Ismail om att han under längre tid varit deprimerad och att läkare efter en utdragen utredning nu kommit fram till att han har adhd.

Komikern Soran Ismail, 28, har adhd. Det berättar han i podcasten Revärvet.

– Av olika skäl har jag hamnat i en depression [...] Och då behöver man hjälp för att ta sig ur det. Det blev värre och värre och värre och det gjorde att jag startade den här... jag har pratat med psykolog och läkare och de trodde att jag hade en adhd-problematik som låg till grund för mycket av det här, och som jag behöver ta tag i för annars kan jag inte vila ordentligt och utmattningen och depressionen blir värre.

De professionella sa till Soran Ismail att det aldrig kommer bli bättre om han inte tar tag i grundproblemet. Han har nu genomgått en adhd-utredning och han har blivit diagnostiserad med adhd.

– Hittills har det varit väldigt lärorikt. Det är underbart med kunskap, att bara få veta och fatta mer, säger han i podcasten.

Att Soran Ismail uppfattas som en väldigt lugn person är något som han tror kan göra att ingen trott att han har adhd, som ju oftast förknippas med människor som är hyperaktiva.

– Jag har varit väldigt blyg, och inte alls utåtriktad, säger han.

Hans hyperaktivitet tar sig istället andra uttryck som att han hela tiden pillar med någonting, rullar tummarna, rör på tårna. Han har ofta radband för att göra någotning.

– Det är mer lite subtilt tror jag, säger han.

Han berättar att han alltid har haft koncentrationssvårigheter men att skolan alltid har gått enkelt för honom.

– Jag tror jag hade mått sämre om jag vetat om det tidigare, säger Soran Ismail. Men det är skönt att veta, tillägger han.

Han känner stor optimism i att han om han får hjälp med sin adhd också kan få ett lättare liv, där flera saker löser sig och han kan bli fri från depressionen.

Annons