Nästa artikel
Premium Milda, enkla och beigea rätter. Kostchefen Åsa Kluck och dietisten Mathilda Strand har tagit fram riktlinjer som har gjort det enklare för skolorna i Dalarna att erbjuda en särskild matsedel för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Special Nest har intervjuat duon som nu har fått pris för sitt arbete.
Special Nest har tidigare berättat om ätsvårigheter och selektivt ätande bland barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism. Ett visst mått av selektivt ätande förekommer i perioder hos i stort sett alla barn men hos somliga kvarstår detta mer begränsade ätbeteende, och bland barn med npf är det extra vanligt. Ofta beror det på att barnet har en sensorisk känslighet och därför upplever ett obehag av vissa (starka och framträdande) konsistenser, lukter
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Undvik utmattning vid adhd och autism – psykologens bästa råd
- Allt tunnare gräns mellan autismdiagnos och autistiska drag
- Dopamin – nyckelspelaren i hjärnans belöningssystem
- Så tänker personer med autism om kärleksrelationer
- Detta innebär autistisk utbrändhet: ”Tyvärr väldigt vanligt”
- Så kan elever med adhd stöttas i skolan – 6 tips till lärare
- Ny bok om adhd hos flickor: ”De kämpar hjärtskärande hårt”