Nästa artikel
Premium Milda, enkla och beigea rätter. Kostchefen Åsa Kluck och dietisten Mathilda Strand har tagit fram riktlinjer som har gjort det enklare för skolorna i Dalarna att erbjuda en särskild matsedel för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Special Nest har intervjuat duon som nu har fått pris för sitt arbete.
Special Nest har tidigare berättat om ätsvårigheter och selektivt ätande bland barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism. Ett visst mått av selektivt ätande förekommer i perioder hos i stort sett alla barn men hos somliga kvarstår detta mer begränsade ätbeteende, och bland barn med npf är det extra vanligt. Ofta beror det på att barnet har en sensorisk känslighet och därför upplever ett obehag av vissa (starka och framträdande) konsistenser, lukter
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Autism och egenvård – åtta handfasta tips för bättre livskvalitet
- Studie: Ett av tre barn får ingen effekt av adhd-medicin
- Sveriges första PDA-konferens sätter fokus på extrem kravkänslighet
- Stimmande – ett sätt att bearbeta känslor
- Så tänker personer med autism om kärleksrelationer
- När startsträckan är lång – ny behandling för igångsättning vid add
- Ny bok slår larm om brister i förskolan: ”Budgeten går före barnen”