Nästa artikel

  • Som utbildad socialpedagog och elevassistent med autism kan Marlene Dahlberg bidra med kunskap, inifrånperspektiv och förståelse för eleverna. 
Premium Marlene Dahlberg har mött många barn med autism under de 20 år som hon har arbetat i förskola, anpassad grundskola och specialskola. Nyligen intervjuade Special Nest henne om stress hos unga med autism där hon delade med sig av sina råd. Nu berättar hon mer om sina strategier för ett gott liv med autism och om sitt intresset för att stötta elever och andra med npf. "Jag trivs med att möta barn mer i beteendet än i skolämnena", säger hon.

– Det är en utmaning att arbeta som elevassistent och ha egna barn, för jag kan inte vila direkt när jag kommer hem. Jag har haft utmattningsdepression flera gånger och varit sjukriven, men fått hjälp av samtalsterapi och medicin. Nu har jag empatiska människor omkring mig på jobbet som jag blivit trygg med och jag får stöd av min familj, dessutom har jag hittat likasinnade som jag skriver tillsammans med på fritiden, säger Marlene Dahlberg. När Special Nest får fatt i Marlene Da

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons