Nästa artikel

  • Genrebild. Vardagliga situationer och aktiviteter som är självklara för neurotypiska kan ofta vara mer stressande för personer med autism.

  • Socialpedagogen Marlene Dahlberg har arbetat i skolans värld i över 20 år. 

Premium Sociala missförstånd, intryckskänslighet, oväntade förändringar – och oförstående vuxna. Socialpedagogen och elevassistenten Marlene Dahlberg, själv diagnostiserad med Aspergers syndrom, delar här med sig av 10 intressanta insikter om stress hos barn och ungdomar med autism. Det är ett ämne som blir alltmer relevant i dagens skola där många elever med autism har hög frånvaro och missar gymnasiebehörighet.

Socialpedagogen Marlene Dahlberg har arbetat i skolans värld i över 20 år: inom förskolan, inom anpassad grundskola och numera som elevassistent på en specialskola. Hon har mött massvis med barn och ungdomar med autism och blev själv i vuxen ålder diagnostiserad med Aspergers syndrom, vilket ger henne en djupare förståelse för elevernas svårigheter. Marlene Dahlbergs uppfattning är att skolan idag är mer utmanande än tidigare för autistiska elever, något som bidrar till mer stre

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Skola
Annons