Nästa artikel

I Sundsvall har gatumusikanter spelat ihop 16 300 kronor till ett projekt där ungdomar med npf kan träffas för att umgås på lika villkor.

Tio sommarmusikanter, anställda av Sundsvalls kommun, har spelat på gator och torg. Tillsammans har de spelat in 16 300 kronor, som de nu skänker till Attention Sundsvall-Timrå. Det rapporterar Sundsvalls tidning.

Den som tog emot checken var Attention Sundsvall-Timrås Monika Lindberg. Hon driver ett projekt där ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kan träffas för att umgås på en fritidsgård. 

– Tanken med projektet är att utmana sig själv att våga göra saker som andra gör i samhället. Vi har 15-20 ungar varje tisdag då vi har fritidsgården för oss själva. Det är viktigt att de får umgås med andra barn som har samma problematik, och att man inte hela tiden behöver anpassa sig efter normerna, säger hon.

Men fritidsgården det är inte det enda, aktiviteterna har varit många under det senaste året.

– Vi har bland annat ordnat matlagningskurser för tonåringar, föräldrautbildningar, anhörigfika och utflykter med bad eller till exempel minigolf, säger Monika Lindberg.

Albin Lundblad är en av initiativtagarna till donationen och var därför den som fick lämna över checken.

– Det här känns väldigt kul, faktiskt. Det betyder mycket för Monika och alla ungdomar, så vi tyckte att det passade bra att ge pengarna till hennes projekt, säger han till Sundsvalls tidning.

Annons