Nästa artikel

Vill du tillryggalägga fem kilometers löpning och samtidigt bidra till ökad kunskap om psykisk ohälsa? Då kanske du ska delta i årets upplaga av Mental Health Run.

I fjolårets lopp deltog 1139 personer som sammanlagt tog 5 695 000 steg mot avstigmatisering av psykisk ohälsa, enligt ett Youtubeklipp på Mental Health Runs webbplats. Loppet startades av Anna Malmqvist, som jobbar som läkare på en psykiatrisk klinik. Hon gillar egentligen inte idrott, men under en löprunda i Nackareservatet utanför Stockholm kläckte hon idén om att anordna ett välgörenhetslopp för att stödja föreningar som jobbar för bättre psykisk hälsa.

"Vi vill leva i en värld där alla har rätt till god hälsa, där ingen behöver känna skam för sin sjukdom. Mental Health Run är en plats där du har rätt att vara den du är och där allas berättelser är lika viktiga. Tack för varje steg du tar", står skrivet på hemsidan. Mental Health Run äger rum den 8 oktober, har start och målgång vid Sjöhistoriska museet och sträcker sig runt Djurgårdsbrunnsviken i Stockholm.

Läs mer om och anmäl dig till loppet här: http://mentalhealthrun.se/
 

Kategorier: 
Aktiviteter
Annons