Nästa artikel

  • Östra Teaterns skådespelare Maria Lindström, Petter Billengren och Joakim Sikberg i pjäsen "Alla hästar hemma" skriven av dramatikern Gunilla Boëthius. Pjäsen belyser hur kommuner, arbetsförmedlingar och företag kan se möjligheter i stället för problem hos personer med npf.

  • Pjäsen "Churchill var inte heller klok" tar upp hur arbetslivet kan se ut för personer med npf och är en av tre pjäser som Östra Teatern turnerar med under våren.

  • Producenten Ulrika Ragnar Borell tillsammans med skådespelarna Joakim Sikberg, Maria Lindström och Petter Billengren.

Premium De har spelat i riksdagen, för Arbetsförmedlingens generaldirektör och runtom i Norden. Östra Teatern befinner sig på ständig turné för att med sina pjäser sätta ljus på hur vardagen kan te sig för personer med en funktionsnedsättning. Dramatikern Gunilla Boëthius, som själv har en son med Aspergers syndrom, har skrivit samtliga pjäser vilka bygger på intervjuer med personer som har en funktionsnedsättning.

Vi träffas i en hotellobby i Stockholm där Östra Teatern ofta ses för sina möten. Då det är en turnerande teatergrupp finns inga fasta lokaler. Under repetitionsperioderna hyr de in sig i en lokal och jobbar med en professionell regissör, namn de har samarbetat med är Leif Nilsson och Stephen Rappaport. Sedan ska pjäserna vara inrepeterade och redo att framföras där de blir bokade. Under våren kommer de bland annat att spela för Åklagarmyndigheten i ett konferensrum på övervåni

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons