Nästa artikel

  • ”Jag trodde att det skulle ta längre tid innan användarna upplevde någon skillnad i sin vardag, men många vi har pratat med menar att det blev lättare ganska direkt. De upplevde att de fick ordning på dagarna och färre kaotiska situationer uppstod”, säger Anton Håkansson, grundare av appen DayCape.

  • Den digitala bildkalendern är interaktiv och föräldrar eller lärare kan lägga till och ta bort aktiviter i barnets schema. ”I stället för att gå till barnet och informera om vad han eller hon ska göra hela tiden kan de lägga in det digitalt så att det dyker upp i appen”, säger Anton Håkansson. 

Premium För drygt ett år sedan blev den app Anton Håkansson önskat att han själv haft som barn äntligen klar. Efter ett gediget reseracharbete där målgruppen – barn med autism samt deras föräldrar och lärare – fått vara mycket delaktig kunde han lansera DayCape, en digital bildkalender som ger barn med autism stöd i vardagen.

När Anton Håkansson var liten tyckte han att skoldagarna kunde kännas röriga. Det var stressande att inte känna att han hade koll på vad som skulle hända under dagens lopp. Han hade till exempel svårt för att fokusera på vad läraren sa när han inte visste hur länge hon eller han skulle prata, och plötsligt kunde det vara dags för rast utan att han visste att det var det som väntade. Samma känsla fanns kvar även efter skolan. En kompis kunde komma över för att leka oanmäld, e

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons