Nästa artikel

  • "Jag hoppas min bok kan hjälpa till att bryta fördomar och att få folk att känna sig stolta över sin identitet och sin bakgrund. När jag var yngre trodde jag absolut inte att jag skulle vara där jag är i dag, det har varit många hinder att ta sig över", säger Farah Roukachi.

Premium När Farah Roukachi var fyra år fick hon diagnosen autism och utvecklingsstörning. Nu är hon utbildad socionom och aktuell med boken ”Efter mörkret kommer ljuset” där hon vill inspirera andra att tro på sig själva och sin förmåga att utvecklas.

Som barn hade Farah Roukachi inget talat språk och hennes fixeringar kring hur hon ville att saker skulle vara och att inte kunna förmedla det, ledde ofta till att hon fick utbrott och bet på knogarna. – Det kunde vara små saker som att skosnöret var löst eller att det var en pytteliten fläck för att jag skulle bryta ihop, och eftersom jag inte kunde prata så bara skrek jag tills min mamma hittade det som var fel, säger Farah Roukashi. Hennes mamma upplevde tidigt att Farah var annor

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons