Nästa artikel

  • Frida Gabrielsson är 18 år och bor i Enköping. Under senaste läsåret har hon drivit ett framgångsrikt UF-företag som har riktat ljuset mot autism.

  • Nyckelringarna är gjorda på överblivet och bortskänkt garn, Frida har lagt över två timmars handarbete på varje virkning och sålt över 450 virkade nyckelringar. De har kostat 70 kronor styck och en autismbroschyr har medföljt.

  • Katten Desirée är en inspirationskälla bakom Fridas UF-företag.

     

Premium Gång på gång har 18-åriga Frida Gabrielsson hamnat i kläm eftersom kunskapsläget om autism är lågt. Därför startade hon ett UF-företag som framgångsrikt har kombinerat handarbete, katter och allmänbildning om autism.

Adoptivkatten Desirée ligger hoprullad i Frida Gabrielssons knä. Under de fyra åren som har gått sedan Desirée flyttade in har Frida märkt att katter och autister har flera överlappande egenskaper. – Till exempel är Desirée väldigt social mot ett fåtal människor som hon känner sig trygg med. Hon är självständig och bestämmer när hon vill vara social – hon tycker inte om andra katter och vill leva som ensamkatt. Hon är väldigt känslig och rädd för höga ljud och förän

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons