Nästa artikel

  • Stressad och orolig inför julen? Du är inte ensam. Texten handlar om hur familjer med npf kan tänka och göra för att uppnå ett fridfullt julfirande.

  • "Det finns inget fel sätt att fira jul, din form av julglädje är inte sämre än någon annans", säger Cecilia Brusewitz, kommunikatör på riksförbundet Attention.

Premium Nu är vi nästan halvvägs in i december, vilket är den månad som ofta kräver allra mest av npf-familjerna. Ett traditionellt julfirande trycker på de flesta ömma punkter som en npf-diagnos kan innebära, men genom att bryta mot den neurotypiska julnormen kan fler få njuta av julefrid.

Torsdagen den 24 december kulminerar allt i den perfekta stormen. Varför har ingen filmmakare ännu kläckt idén om att skildra en npf-familj på julen? I huvudrollerna: den neurotypiska föräldern med idylliska barndomsminnen om julfirandet, som sedan första advent slagit knut på sig själv (men som ändå inte räcker till). Barnet med flera npf-diagnoser som genomskådar julens ologiska obegriplighet. Att plötsligt äta slemmig gravad lax istället för magnifika makaroner med ketchup.

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons