Nästa artikel

Special Nest har publicerat en rad reportage om hemmasittare, alltså elever som inte går till skolan eller vuxna som av olika anledningar inte vill lämna hemmet. I värsta fall kan detta leda till ett långvarigt utanförskap med stort lidande för individen. Här tipsar vi om fyra artiklar som belyser hemmasittarfenomenet utifrån olika infallsvinklar.

Några av artiklarna är Premium-artiklar, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Fyra Special Nest-artiklar om hemmasittare:

"Det bidrar till psykiskt välmående om samhällets invånare är sysselsatta" Special Nest skriver här om det treåriga projektet SUVAS som hjälper hemmasittare att få en sysselsättning, exempelvis jobb eller studier. 

"Börja med att lyssna in varför barnet är hemma" – Skolkuratorn Matthias Rowe känner ett extra engagemang för hemmasittande elever. Här skriver vi om varför han tillsammans med några vänner arrangerar ett uppskattat sommarkollo för barn i åldrarna 12–16.

"Nytt projekt ger jobb till hemmasittare" – I Enköpings kommun har de startat OneDotZero. Syftet med projektet, som vänder sig till hemmasittare med goda datorkunskaper, är att underlätta för deltagarna att komma ut i arbetslivet.

"Forskare tar sig an hemmasittarproblematik" – Varför blir somliga elever hemmasittare och varför är vissa skolor bättre än andra på att förebygga problemet? Special Nest skriver här om ett pågående forskningsprojekt vid Halmstads universitet.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons