Nästa artikel

  • Den norska författaren Olaug Nilssen är aktuell med boken Till Daniel där hon delar med sig av sina upplevelser av att vara mamma till ett barn med regressiv autism.

  • Här sitter Daniel tillsammans med sin mamma Olaug.

Premium När Daniel var tre år började han gradvis att förändras socialt och tappa sitt språk. Den norska författaren Olaug Nilssen har skrivit boken ”Till Daniel” som handlar om upplevelserna av att vara förälder till ett barn med regressiv autism och den ständiga kampen för att få stöd och hjälp. ”Situationen har varit extrem”, säger hon till Special Nest.

Olaug Nilssens bok Till Daniel släpptes på svenska i början på april och har fått många positiva recensioner. I Norge har boken bland annat prisats med både Bragepriset och Nynorsk Litteraturpris. Men för Olaug Nilssen var det ett svårt beslut att bestämma sig för att skriva och ge ut boken. – Jag funderade över vilken rätt jag hade att berätta Daniels historia, och lämna ut hans mest sårbara sidor. Samtidigt kände jag ett behov av att nå ut med det vi har upplevt, eftersom d

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons