Nästa artikel

  • Jessica Stigsdotter Axberg driver företaget Mrs Hyper, skriver böcker och håller föredrag för att sprida kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

  • I boken ”Evans upptäcker Asperger” upptäcker Evans både läkaren Hans Asperger och hans arbete. Detta leder till att Evans inser någonting viktigt om sig själv.

  • Datorn är Evans bästa vän! Den har svar på alla frågor som ständigt far runt i hans huvud och den blir aldrig irriterad eller tycker att han är tokig.

Premium Varför bara fokusera på det som barnen inte klarar av – se istället till deras förmågor och stärk dem! Det tänkte Jessica Stigsdotter Axberg när hennes egen son fick en neuropsykiatrisk diagnos. Hon började skriva barnböcker om såväl adhd som Tourettes syndrom. Nu har hon precis gett ut barnboken ”Evans upptäcker Asperger”.

– Jag tycker att barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar redan har det tufft. Ovanpå det kommer en utredning och en diagnos som pekar ut allt som är negativt. Människor utan diagnos behöver inte ägna livet åt att fokusera på det de är sämst på, så varför ska man göra det när man har en diagnos? Vi behöver lyfta de här barnen ännu mer, säger Jessica Stigsdotter Axberg. Jessica Stigsdotter Axberg är i grunden art director, men har sedan flera år bytt inriktning och

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons