Nästa artikel

Bekräftelse, igenkänning och ökad kunskap. Det är några saker som skönlitteraturen kan förmedla till läsaren. Special Nest har intervjuat flera författare som skriver skönlitteratur med neuropsykiatriska diagnoser och funktionsvariationer i fokus. Här kommer några lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fyra artiklar om npf och litteraturens betydelse:

"Viktigt med personliga berättelser": Anna Carlsson berättar om sitt arbete med det egna förlaget Adhd-hjärtat och målsättningen att öka kunskapen om npf genom böcker.

"Barn med autism är som tåg – var deras spårläggare": Här intervjuas Jessica Jensen som har skrivit böcker om hjälten Super-A som tränar vardagsfärdigheter för barn med autism och adhd.

"Jessica vill adhd-frälsa världen": Jessica Stigsdotter Axberg, som har en son med diagnosen adhd, berättar om varför hon bestämde sig för att skriva den stärkande boken Jippie, jag har adhd.

"Skriver för ökad kunskap och förståelse": Malin Roca Ahlgren (som även brukar agera reporter för Special Nest) intervjuas här om drivkrafterna bakom sitt författarskap.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons