Nästa artikel

Ett läkemedel som ökar koncentration och uppmärksamhet, samtidigt som det minskar hyperaktivitet och impulsivitet. Ungefär så kan en optimal adhd-medicin sammanfattas. Men erfarenheterna och upplevelserna av adhd-medicinering är inte alltid samstämmiga. Special Nest har skrivit några artiklar om ämnet, och vi skulle gärna vilja skriva fler. Här bjuder vi på några texter och uppmanar samtidigt våra läsare som har – såväl positiva som negativa – tankar om och erfarenheter av adhd-medicin att mejla oss på redaktionen@specialnest.se. God läsning!

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fem artiklar om adhd-medicin:

"Så fungerar adhd-medicin": Här berättar vi bland annat om vad som händer i kroppen vid adhd-medicinering.

"Krönika: Jag förstår min adhd bättre nu": Therese Boström skriver en personlig krönika om hur tankarna gick innan hon tackade nej till adhd-medicinering.

"Medicin och gener bakom Calles hjärtsvikt": Detta är ett reportage om Calle, 16, som är född med en genetisk avvikelse som innebär ökad risk för hjärtsvikt. För den som har genfelet kan adhd-medicin med metylfenidat vara farligt.

”Oro för medicinen kan göra att man inte tar den”: Här intervjuas Maria Emilsson om en avhandling där hon har undersökt unga patienters följsamhet vid adhd-medicinering.

"Nobelpristagare om sin adhd-diagnos": Detta är en kort text om den brittiske professorn Michael Kosterlitz som tar adhd-medicin.

Kategorier: 
Hjälpmedel
Annons