Nästa artikel

  • Malin Roca Ahlgren är författare till flera barnböcker och hon vill erbjuda igenkänning för barn som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

  • Det kan vara svårt att ha både adhd och autism och Heddas två sidor krockar ofta inom henne, säger Malin Roca Ahlgren, något bokens bilder visar på ett fint sätt.

  • I boken Kamouflageprinsessan vill författaren lyfta fram det som är speciellt för flickor med adhd och autism.

Premium Hedda har adhd och autism och i skolan får hon höra att hon är en kamouflageprinsessa när hon kämpar med att dölja sina svårigheter. Först blir hon ledsen, men sedan gör hon namnet till sitt eget – hon har ju faktiskt talang för att härma andra. Hedda är skapad av författaren Malin Roca Ahlgren, som vill lyfta fram flickor med npf.

– Den här boken handlar om Hedda som har två olika svårigheter, adhd och autism. Den ena delen av henne vill göra en massa saker och vara spontan och impulsiv, medan den andra är väldigt försiktig och hellre vill ha rutiner och förberedelser. Det kan vara svårt att ha både adhd och autism och Heddas två sidor krockar inom henne, säger Malin Roca Ahlgren. Skönlitteratur kan göra mycket för att erbjuda bekräftelse och igenkänning, men också för att förmedla kunskap, menar Mal

Premium - tillgängligt för prenumeranter

Teckna prenumeration
Kategorier: 
Liv & Hem
Annons