Nästa artikel

Snart är landets för- och grundskolor igång med en ny termin. Söker du inspiration inför höstens planering och organisation av elever med särskilda behov? Special Nest vill tipsa om Npf-podden, var avsnitt finns tillgängliga via UR:s webbplats. Podden leds av psykologen Bo Hejlskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo som svarar på lyssnarfrågor om barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser. Vi har tidigare haft möjlighet att intervjua Ulrika Aspeflo, som har lång erfarenhet av att möta barn inom npf-området. Här är några lästips, håll till godo!

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Inspiration inför en ny termin:

”Det finns alternativa metoder till TBA”: Här intervjuas Ulrika Aspeflo bland annat om utmaningarna och möjligheterna vid undervisning av barn som är diagnostiserade med autism.

"En lärare måste leda": Detta är en text som handlar om pedagogikboken För alla i skolan – en bok om inkluderande och utvecklande undervisning.

"Podd om barn med särskilda behov": Här är en kort tipstext med länk till Utbildningsradions Npf-podden som innehåller mycket matnyttigt kring npf.

Kategorier: 
Skola
Annons