Nästa artikel

Att ta del av andras historier kan ge nya perspektiv, mer kunskap och ökad förståelse. Special Nest intervjuar regelbundet personer om deras erfarenheter av och tankar om npf. Texterna handlar om personer som själva är diagnostiserade, men även om deras anhöriga. Här tipsar vi om några läsvärda intervjuer från det senaste året.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Fyra personporträtt från Special Nest:

”Jag grubblar mycket över framtiden”: Detta är en personlig intervju med Kajsa Råhlander. En dag sade hon upp sig från jobbet som lärare och startade ett assistansbolag – för sin son.

"Jag hade perioder då jag nästan hatade mig själv": Detta är en intervju med Idol-jurymedlemmen Kishti Tomita om hennes erfarenheter av att leva med Aspergers syndrom.

"Nils fick diagnosen utvecklingsstörd – idag är han doktorand": I denna intervju berättar pedagogikforskaren Nils Eriksson om skolåren präglade av mobbning och utanförskap, utvecklingsstörningsdiagnosen som han blev av med som vuxen och synen på sin autism.

"Jag upplever en sorg över att jag inte fick diagnos tidigare": Denna text är ett möte med Kajsa Ihre, som först vid 38 års ålder fick diagnosen adhd och därmed svar på många frågor om sitt liv.

 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons