Nästa artikel

Skuldkänslor, uppfostringsmaffian och rädsla för att vara en dålig förälder. Special Nest har skrivit flera personliga artiklar med föräldrar som har drabbats av dåligt samvete när de försöker hjälpa sina barn som har npf. "Samhällets normer kring hur man ska uppfostra sitt barn fungerar inte på samma sätt om man har ett barn med adhd. Det går inte att uppfostra bort adhd-symptomen", säger Lena Westholm, psykolog på Adhd-center inom Habilitering & Hälsa i Stockholms läns landsting. Läs texterna nedan om npf-föräldrar som vågar prata om att släppa det dåliga samvetet.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre artiklar om föräldraskap och npf:

"Krönika: Jag borde ha gjort tydligare motstånd mot uppfostringsmaffian": Special Nests reporter Karin Rehn skriver om hur hon idag kan luta sig tryggt mot evidensen kring lågaffektivt bemötande.

“Känslan av att lyckas stärker både barnet och föräldern”: En intervju med psykologen Lena Westholm som har skrivit Föräldraboken om adhd. Hon vill ge tips på hur man kan lösa knepiga situationer i vardagen.

”Våga vara en jobbig förälder”: Helena Dunér, vars dotter Linnea är diagnostiserad med bland annat add, berättar här om vikten av att som förälder våga ställa krav på skolan och vården.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons