Nästa artikel

Vad betyder "stimmande", hur fungerar Tourettes syndrom och hur uppkommer tics? Special Nest har intervjuat personer och specialister med kunskaper om dessa mänskliga beteenden och funktioner. Här är några lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Sex artiklar om Tourettes syndrom, tics och stimmande:

"Stimmande – ett sätt att bearbeta känslor": Special Nest djupdyker i ett fenomen som är gemensamt för alla – mer eller mindre.

"Humor och intensiv KBT räddade Mr Tourette": Vår reporter Charlotte Pehrson intervjuar Pelle Sandstrak, även känd som Mr Tourette.

"Mr Tourette: 'Jag är så frisk som jag vill bli'”: Ytterligare en intervju med Pelle Sandstrak där han berättar om vikten av humor och effekterna av intensiv terapi.

"Jag har Tourette, Tourette har inte mig!": Läs detta personporträtt på Bitte som förklarar på vilket sätt Tourettes syndrom har blivit en drivkraft.

”Kände mig ledsen och kränkt”: Mikael Brunzell vill genom sina föreläsningar minska fördomar och sprida kunskap om Tourettes syndrom.

”Ofrivilliga blinkningar är vanligast”: Här intervjuas barnpsykiatriker Henrik Pelling om hur tics uppkommer och vad man kan göra åt dessa.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons