Nästa artikel

Vikten av att röra på sig för ett psykiskt och fysiskt välmående – och problematiken kring dagens stillasittande samhälle – är ett ständigt aktuellt ämne. Special Nest har publicerat flera artiklar på temat och här tipsar vi om tre av dem.

Några av artiklarna är Premium-artiklar vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Tre populära artiklar om motionens betydelse för ett psykiskt välmående:

"Att röra på sig ger enorma effekter på hjärnan" – Artikeln som blev förra årets mest lästa är en intervju med psykiatern Anders Hansen. Med boken ”Hjärnstark” vill han belysa hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Vi blir mindre deprimerade och oroliga – och fungerar dessutom bättre tankemässigt.

“Motion lika effektivt som läkemedel och KBT mot depression” – Allt fler studier pekar på att fysisk rörelse kan lindra symtomen vid depression. En av dem som starkt förespråkar fysisk aktivitet på recept är psykiatern, författaren och föreläsaren Jill Taube som har skrivit boken ”Själ och kropp – rörelse för psykiskt välbefinnande”.

“Hos oss är det inget fokus på tävling eller bedömning” – Motion och socialt ansvarstagande. Ideella organisationen Charity Fit startade 2014, och har sedan dess gett barn och ungdomar möjlighet att träna hjärtat i dubbel bemärkelse – genom att både röra på kroppen och hjälpa andra.

Kategorier: 
Forskning
Annons