Nästa artikel

  • Genrebild. Personen på bilden har ingen koppling till innehållet i artiklarna nedan.

Idag tipsar Special Nest om ett par tidigare artiklar på temat psykoser och att höra inre röster. Det är bland annat en personlig och öppenhjärtig intervju med Pebbles Karlsson Ambrose som har skrivit en självbiografisk bok om hur hennes liv har präglats av flera psykoser.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre lästips från Special Nest:

"Hon sprider kunskap om livet med psykoser": En porträttintervju med Pebbles Karlsson Ambrose, vars bok Vid vansinnets rand 2 handlar om hur flera psykoser har skapat kaos i hennes tillvaro.

"Motion effektiv behandling av psykos": En kort artikel om en brittisk studie som visade att ett särskilt utvecklat träningsprogram minskade symptomen bland ungdomar med psykos.

"Hör du röster?": Vil vill också tipsa om denna intervju med Anders Thorgren, utbildningshandläggare på Psykiatri Södra Stockholm. Han berättar om så kallade rösthörare, alltså personer som hör inre röster (antingen tillfälligt eller ihållande) även om de i övrigt är psykiskt välmående.

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons