Nästa artikel

Dagarna blir längre och de flesta av oss njuter av mer sol och dagsljus. Men så är det inte för alla. Många påverkas istället negativt av årstidsförändringen, blir nedstämda och hamnar i en vårdepression. Och depression i allmänhet brukar kallas för den nya folksjukdomen som drabbar uppskattningsvis var fjärde man och var tredje kvinna någon gång i livet. Special Nest har de senaste åren publicerat många artiklar i ämnet – här kommer några lästips.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Några Special Nest-artiklar som på olika sätt uppmärksammar ämnet depression:

"Allt fler unga använder antidepressiva läkemedel": Här berättar vi om en rapport från Socialstyrelsen som visar att var tionde ung kvinna använder antidepressiva läkemedel – en dubbelt så hög andel jämfört med männen i samma ålder. 

"Depressionen som kommer med våren": Detta är en intervju med psykologen Annika Tibblin som förklarar vad årstidsbunden depression är för någonting och hur detta kan förebyggas.

"Anne ville inte leva – nu hjälper hon andra att må bättre": Här berättar Anne Lichtenstein om sina erfarenheter av depression och varför hon har startat den ideella organisationen UDDA!. 

"Ingen kontroll på känslolivet under depression": Detta är en sammanfattning av specialistläkaren och författaren Lars Häggströms föreläsning om den nya folksjukdomen – depression.

 

Kategorier: 
Liv & Hem
Annons