Nästa artikel

Under semestern har många av Special Nests läsare helt kopplat bort skolan. Nu när skolstarten närmar sig vill vi dock passa på att tipsa om några skolrelaterade texter som publicerades under sommaren. I vår artikelbank finns en mängd reportage om pedagogiska verktyg, förhållningssätt och annat som utifrån ett npf-perspektiv rör skolans värld.

Special Nests material bli inte inaktuellt på samma sätt som de dagsaktuella nyheter vi tar del av i det dagliga medieflödet. Du kan i stället se oss som en kunskapsbank dit du kan återkomma för att hitta artiklar om det som för tillfället är av intresse för dig. Prova på en gång genom att skriva in ett ämne som intresserar dig i sökrutan på startsidan: www.specialnest.se

Somliga av våra artiklar ligger inom Premiumformatet, vilket betyder att de är låsta och endast kan läsas av våra prenumeranter. Om du vill teckna en prenumeration kan du göra det här: http://www.specialnest.se/prenumeration

Tre skolrelaterade artiklar som nyligen publicerades av Special Nest:

"Vektor – appen som stärker elevens matematiska förmåga": Detta är en intervju med Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet tillika en av hjärnorna bakom appen Vektor som övar räkneförmåga, spatialt tänkande och arbetsminne hos barn.

"Värsta bästa jobbet – en bok som vill hjälpa resursen att stötta": Carolina Lindberg, Malin Valsö och Tarek Eddib har skrivit en bok som ska synliggöra elevresursens yrkesroll, förmedla användbar kunskap och peka på skolledningens ansvar. I denna artikel har vi intervjuat dem.

"Trädet ska förbättra elevernas läsutveckling":  Här har vi pratat med pedagogen Pelle Lindblå som är upphovsmakare till det onlinebaserade läsutvecklingsprogrammet Trädet. Målsättningen med programmet är att elever med läs- och skrivsvårigheter ska träna upp förmågan till avkodning.

Kategorier: 
Metoder
Annons